Pages

Sunday, February 28, 2010

Kaye wa cakap lu! Kayap de la..

Hi~

Citer pasal easy money. Stat aku kat fb pun pasal ni jugak. Best sgt ke tajuk ni sampai nk kena wat entri khas? Jawapan aku, blog aku, suke hati la nak tulis ape kn. Kalo rase tak nak bace xpe, bukan aku tau pun sape korang2 yang tak bace.

Kat fb tgh hangat org citer pasal login fb dpt duit. Sekali login dpt 100, giler ape? Sape tak nak memang giler r. Tapi aku tak nak. Aku gile? Mungkin jugak, aku pun dah lama syak benda ni. Huh, cukup merepek!

Kenape aku tak berminat? Sebab aku ni berpijak pada bumi yang nyata, aku suke duit yang dapat dari usaha sendiri. Aiseh, gile tabik la aku kat diri sendiri. Tapi sebenarnya bukan pun. Aku tak percaya benda2 camni. Pada aku, dunia zaman sekarang ni, zaman duit leh jadi motif utk membunuh orang (bombastik giler description aku) tak mungkin ko boleh dapat semudah itu.

Nak menang cabutan bertuah pun susah, kadang2 tak pernah dapat sekali pun seumur idup, ni tetiba orang nak bagi duit beratus2 free. Kadang2 tu, tidor pun boleh dapat duit. Bapak senang giler. Universiti boleh tutup la, tak payah blajar susah2 dah. Bukak kos men fb, leh dapat duit banyak. Keje susah baru dapat 1000, tu pun kalo tak potong bnda2 len lagi.

Memang mula2 ko dapat duit, bape lama dia nak bagi duit tu kat ko? Dia untung bile ramai org join sebab percaya. Penah dengar namanya Pyramid Internet Scheme? Tak tau la betol ke tak nama yang aku tulis tu tapi lebih kurang camtu la. Mula2 ko join, dapat duit sket. Jadi ko excited lalu mempromote pada kwn2 ko yg same je sengkek cam ko sbb duit takde. Bila makin ramai yang join, ko dapat makin banyak duit. Jadi ko makin excited. Pastu mula la mintak bnda2 penting cam no pin, no akaun, no ic, no tepon, no umah, no tepon jiran, no tepon pakcik ali sebelah umah (ok, tipu je yang mengarut2 tu). Akibatnya, ko ilang semua. Padan muka wa cakap lu! Bodoh sangat pehal.

Yang fb tu start kena bagi 100. Bunyi cam cket tapi untuk orang cm aku ni yg duit tak penah cukup ni, 100 tu byak tau x. Pastu every month kena renew 100. Mula2 mmg la investment ko tu mcm untung. Tapi until one time, wa cakap lu, diorang songlap semua duit korang tu. Akaun korang yang konon2 bertambah tu sementara ja. Bile korang dah rasa cm lupa diri, mmg kena la. Ha, kena tipu lagi! Padang muke!

Cena plak kalo yang tak payah bagi duit pe kebende ni? Cena nak tipu? Elo brader, bnde ni sume online tau tak. Semua maklumat korang yg korang bagi kat die tu, korang pkir dorang simpan wat buku biodata ke? Zaman skarang ni, jual identiti orang byk untung tau x. Bygkan satu hari nnt ko bukan lagi ko, sbb identiti ko kna curik. Ha, padang muke lagi!

Nasihat aku kepada semua yang mmbaca, ghenti kan la bnde2 cmni. Korang mmg bukan ditakdirkan jadi kaya, nak wat cena. Nak jadi kaye boleh, usaha la, Blajar leklok, keje bagus2, insyaAllah ade la rezeki. Korang blajar tinggi2, jgn la kena tipu, wat malu je weh!

Nasihat aku satu lg, mungkin ade sorang dua yang kaya cmtu, tapi ape fungsinya? Cuma nak wat orang percaya je. Bile ko join, dia pun dah kaye, korang mmg hi hi bye bye je la.

Duit tu tak penah datang melayang ye! Sebab tu aku tak suke, aku tak percaya easy money! Sebab aku seorang yang berfikir. Cewah! bila g nak puji diri sendiri. Jadi ikot korang la ek. Rasa nak teruskan silakan la, yang dh terlanjur tu, doa2 la korang tak kena tipu. Yang lain tu, gasak ko la nak wat pe, duit ko, peduli hape aku kan.

Dah la, panjang dh entri ni.
Later, daaaaaaa~

Wanie's fact~

Hi and hoi..lupa plak adab org Islam bagi salam, jadi assamualaikum~

Aku tak tau sebenarnya nak tulis ape kali ni cuma cam bese la, bila jadi blogger ni, automatik ko akan suka menziarahi blog2 lain. Nak tengok jugak cerite idup orang lain, sambil dapat info2 baru and recipe! I suke baca blog2 yang banyak resipi sbb I love food and I love cooking, tapi bkn kat sini la.


Fact #1-Wanie tak pandai nak letak info2 berguna dalam blog.
Well, aku memang tak tau nak letak ape. Takde idea cm orang lain. Aku tau citer pasal diri je, pasal dunia hiburan pun pandai. Takkan nak citer pe aku blajar dlm kelas plak kan. Sumpah korang akan lagi B.O.S.A.N!


Fact #2-Wanie tak suke komen kat blog orang, melainkan ade orang komen, baru reply.
Entah, aku suke baca je. Malas tangan ni nak menaip komen2 walaupun byk idea aku sebenarnya. Jadi kalo aku ade komen tetiba tu mmg entri korang tu sgt44x la blasting!


Fact #3- Wanie tak suka letak gambar dlm blog entri.
Alasannya ialah M.A.L.A.S! There, it explain all kn?


Fact #4- Wanie tak suke orang semak2 baca blog dia sbb nak tau dia nk sepak sape.
Hahaha! Korang la tu kan??


Fact #5-Wanie seorang blogger yang malas nak pikir mcm mna nak bgi blog dia menarik.
Entah la, sbb aku rasa blog aku ni tempat aku citer pe aku nak je. Bukan nak wat bisnes dengan "Klik Disini" atau "You click mine, I click yours" bila ade reader yg datang. Jadi takde org baca pun takpe.


Fact #6-Wanie tak suka blog yang semak dengan iklan.
Aku bukak blog je keluar iklan. "Ingin hangatkan malam anda?" Takpun "Anda tak cukup power? Tak dapat bertahan lama? Tak dapat memuaskan isteri anda?". OMG...OMG....dang! WTH??!!!! That's it, bye2!


Last fact - I tak condemn other blogger ok! Your blog, your property la kn. so tak kesah la pe yg you nak buat. So, no offense to everyone especially my fellow blogger mates. Just another entry from me.


Till next time. Adios amigos!


Saturday, February 27, 2010

You're annoying!

Got annoying song stuck in your head?

I've always got one, apparently all my annoying song are K-Pop songs. Haha....I can listen to one song repeatedly thousands of times, days after days until I found a new song that suddenly get stuck up there and kick out the old one!

I don't know bout others but I can have one song in my mp3 player which I will set it to repeat despite the other hundred songs.

It's annoying coz I can't have enough of it not because it's not a good song or they sound like some frogs get stuck inside some abandoned well. Currently annoying song is by C.N. Blue - I'm A Loner. I'm a loner. I'm a loner.I'm a loner. I'm a loner. sad sad sad sad sad sad sad tonight. Oh no no no no no body knows, Ok, it does sounds pathetic this way.


Better to listen to it yourself than listen to my babbling.


video

Source: Youtube

Friday, February 26, 2010

sorry

Tak sedap ati la, ni yang aku palig benci ni....

Gaduh ngan my mum, bukan gaduh sebenarnya tapi dia marah ngan aku sebab kol tak angkat, pastu anak bertuah ni xreti nak kol balik.

Adeh! Mummy, jgn la marah, I tak sengaja la. Lupa sangat2, hp pun lupa....

Gaduh kecik cmni pun aku rasa tak sedap ati sgt2 sampai la dia dah ok. Jadi, I've been wondering mcm mana ada anak yang sanggup gaduh ngan mak sebab lelaki, tinggalkan mak dorang kat umah orang tua2, maki hamun mak sendiri cam dalam tv tu. Tak rasa berdosa ke?


Mummy, sorry sangat2...jgn la marah dah~


So, nak call balik kna tunggu masa yg sesuai, harap2 by the time I called, she's cool down already. And yeah, I miss home, I  miss her.

Drama Queen

Khas utk ko, perempuan melayu terakhir........


Black & Meet Uncle Hussain - Drama King


Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu


Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama


Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu


Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat


Ko memang pandai berdrama depan lelaki-lelaki tu. Tahniah la aku ucapkan ok! Sorry sbb aku bukan macam ko dan aku takkan jadi ko sebab aku bukan perempuan melayu terakhir.


So long LG, you're really Gaga, with lack of attention syndrome~


All hail to our superb drama queen!!!

OMG Hujan!!!!!!!!!

I love Hujan!!!



OMG, I love seeing Noh performing, AG......they're just the best!


Noh


AG


I'm a Raingers ok! Noh, you're so sengal and I love that~~



To others out there whose having problem with them, keep the thought to yourself ok! I like dis band and full stop! Noh and Hujan, keep up the good work guys! We Raingers will support you in anything............hehehe~

Dah r, penat terkinja2 layan Hujan tadi...

Daa........

Thursday, February 25, 2010

I want

I want this......




And this....




I want him....owh khunnie~



I want to see....



I want to eat....



Monday, February 22, 2010

Renung2kan dan selamat beramal

Hi...

Baru je balik dari hometownku yg terchenta, owh Alor Star maju 2010, tapi same je, takde la maju2 pun. Aku mls nengok gambor2 bebudak2 ni, hampeh tol, mentang2 aku balik, tangkap gambor bebanyak, tak ingat dunia. Jeles! Huh!

Sebenarnya mood Mr. Happy dah abis, bukan la dah tak suke, suke lagi cuma dah penat citer pasal die. Sebenarnya ari ni aku nk citer pasal benda2 ilmiah cket. Maulidur Rasul dah tak lama, jadi waktu2 camni patutnya buat kita, aku la especially, untuk ingat balik nabi junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w~

Balik umah, cam besa la, tv tu la peneman setia aku. Aku ni bkn la jenis orang yang suka sgt dengar ceramah agama..hehe...besa la kn. Tapi kalo penceramah best, best la. Tapi aritu aku tgk Halaqah, citer pasal Solat Dari Hati. Ha....memang tajuk yang sangat2 la sesuai utk orang2 macam aku ni.

Antara yang dibincangkan ialah, kita ni sebagai manusia, berapa ramai yang overhaul solat? Jujur jawapan aku, aku tak. Solat pakai ilmu belajar time sekolah rendah dulu. Ye, aku termasuk dalam orang yg macam ni dan aku tau ramai orang yang macam ni. Patut la perangai still mcm hantu walaupun solat.

Alim ulama kata, kalo nak bersembang dengan Allah, solat. Kita paling rapat dengan Yang Maha Agung waktu kita sujud. Sujud siapa yang sempurna? Sujud aku? Sujud korang? Jawapan aku, sedangkan dalam sujud pun boleh teringat benda2 dunia, macam mana nak bersembang dengan Allah?

Susah. Memang susah untuk dapat solat yang betul2 diterima. Tapi takde yang mustahil. Selagi ilmu dicari untuk memperbaiki diri, semua tu boleh dilakukan. Bayangkan orang yang akan kena hukum gantung. Dia akan dibagi peluang untuk solat subuh terakhir pagi tu. Aku tak rasa dalam solat dia yang terakhir ada unsur2 duniawi dalam diri dia. Satu2nya yang ada dalam hati, fikiran dan minda dia waktu tu ialah Allah s.w.t. 

Kita pulak yang tak kena hukum gantung takkan nak kena tunggu hukum gantung baru boleh mcm tu? Kita solat sebagai tanda taat seorang hamba akan tuhannya. Solat pun dibuat main2, buat sekadar terpaksa, takut orang mengata tapi tak takut dengan tuhan?? Ya Allah, ampunkanlah hambaMu ini dan ampunkanlah seluruh umat2 saudaraku. 

Siapa dapat jamin kita akan solat subuh pagi esok? Aku tak. Jadi ingatla wahai sekalian manusia, aku bukan nak mengajar, tunjuk baik, sekadar berkongsi ilmu, pendapat yang aku rasa mendatangkan manfaat pada semua. Semoga kita menjadi umat yang diterima solatnya. 

Tetiba terasa rindu aku pada Rasulullah s.a.w. Dulu time sekolah2 selalu la kena menyanyi nasyid lagu Rasulullah. Hehe. Pelik kan macam mana terasa dekatnya Rasulullah s.a.w dengan umat dia yang tak pernah langsung menatap atau meet in person. Terasa kasihnya seorang nabi kepada umatnya sedangkan waktu saat kematiannya, bnda yang paling dirisaukan ialah umatnya. 

Ya Allah, betapa beruntungnya aku dilahirkan sebagai umat Nabi Muhammad s.a.w yang terulung. Kau berikanlah rahmatMu dan kemuliaanMu yang tertinggi untuk rasul junjungan, kekasihMu Ya Allah. Semoga kami umat2 Rasulullah s.a.w akan bertemu denganNya di akhirat kelak. Amin Ya Rabbal Alamin.


Wednesday, February 17, 2010

I'm wonder woman...yeah!!!

Ari ni dah ari rabu, ari yang aku sgt tunggu2 sebab akhirnya aku boleh blk umah. Dah lama rasanya aku kat Shah Alam ni, rindu sangat dah rasanya kat Alor Star tu, jmpa famili, member2 yang sma2 becuti kat umah.

Nak balik ni memang la excited tapi ade gak sedihnya. Sedih sbb kena tinggal anak2 aku yang masih kecik tu, and tinggal Mr. Happy yang aku akan jumpa bila balik cuti nnt. Mr. Happy, tolong la jaga diri bebaik k, jangan la asyik sedih je, pikir benda2 yang wat sakit hati, aku risau tgk dia macam tu. Mulut je kate ok, tapi hati tu...ntah la~

It's funny how I fall for you, funny how we will never look good together and the funniest thing is I think I can only move on once you said to me that 'I'm happy with her'. So, Wanie...you're maybe one lucky girl but not in love dear. Even after all this, I can still smile and said that I used to love someone as great as him.

So girl out there, love is part of life, only a part of it, not everything. Have fun with it and once you lost it, get back up and continue your life. When you stop and look back, you'll realise how wonderful life has been.



SeeYa, Davichi & T-Ara - Wonder Woman

Women, don't be discouraged
Shout it out proudly
Men, get out of the way
Women's loyalty is cooler
It's stronger than love
It doesn't matter if you've been dumped by love
Half of the world is men
Those stupid tears and break-ups,
You'll be fine no matter how much you face them

Carrying my edgy handbag
Wearing the pretty clothes that's my favourite
Get together at our usual bar and enjoy a glass of martini
Love is worse than the big hits on the charts
It changes faster
Even if we fail at love,
It's okay if we have each other

Women, don't be discouraged
Shout it out proudly
Men, get out of the way
Women's loyalty is cooler
It's stronger than love
It doesn't matter if you've been dumped by love
Half of the world is men
Those stupid tears and break-ups,
You'll be fine no matter how much you face them

Going to the movies Going to the zoo
Going to the beach Going to the party
Stylish women's party, sexy women's story
I'll live a stylish life, I'm gonna enjoy it freely Uh

Get rid of all the memories of love
Erase the memories from my heart
You'll enjoy a busy lifestyle, as time takes you
So maybe when time passes and we look back,
We might be able to laugh and talk freely about it

Women, don't be discouraged
Shout it out proudly
Men, get out of the way
Women's loyalty is cooler
It's stronger than love
It doesn't matter if you've been dumped by love
Half of the world is men
Those stupid tears and break-ups,
You'll be fine no matter how much you face them

It's a stupid thing to do
It's a useless thing to do
Seperation isn't a big deal
Now, save up your tears
There're more days to smile
Enjoy it like you're crazy
Don't punish yourself in front of the world
What you're thinking, what you're feeling,
Live for yourself, for yourself

Pretty sweet hot girl Pretty sweet hot girl
Now wash up those cold tears
Put on make-up for you
Enjoy your life Pretty girl Pretty girl

Tuesday, February 16, 2010

Wishlist

I want...


To go back home and hug my mum~

To have him all by myself and listen to all his problem all night~

To slap this one girl very hard until she unable to look at me again! Serve you right bitch!

To not know and not see what he did with other girl even I know they just having fun together, nothing else but I'm jealous of course!!

To be with Sarah Aimi, doing crazy things together and argue between Junsu and Khunnie who are better....


Argh....life is much better when it happen the way we want it to be but it will be less interesting then~

Sunday, February 14, 2010

My Mr. Happy!!

I know that I've got a little, ok not a little but a lot of lovey dovey things. Tapi what to do kan, I can't tell it to him, so I only can write it out here. He didn't read, wouldn't,  even actually there's more people that read my blog than I thought.


Today is Valentine's Day but that has nothing to do with my post lately sebab Valentine means nothing, just a stupid celebration of so called love which the funny thing is people need a day to remember love. Dush! Love everyday la dei! Hahaha.....credit to Mr. Robin for that~



Ok la, kna reduce dis lovey dovey things sbb aku plak yang geli karang. Heh....bukak ler fb my niece yang sorang ni, dia wat confession yg dah ade bf dr form 1. Aku kate la bdk2 skrang ni advance sgt padahal makcik dia ni darjah 2 g dah ade buah ati tau!! Yes, aku menang! Hahaha...cinta monyet, wat isi masa lapang, jadik part of out memories of growing up, that's normal.


Tapi my dear niece, Alya Sorfina, focus on your study ok, or not....your opah will get angry and you'll know what gonna happen then kn. Hahaha....sorry wan chor, I takde niat kutuk2 you, nak nasihat si Alya ni jerk. Tadi tulis kat fb si Alya ni....my mr. L.O.V.E...haha, xleh2, kna tukar nme len ler, geli plak.


Mr. Happy. Yes, that's what I would call him in this blog because he always makes me happy and he's a very happy guy. Poor Sarah, she need to face all of my craziness and confusion coz I'm in totally unstable mode. To Sarah, so sorry dear, you need to bear this but anyway, thanks for approving my craziness. Love you....like Mr. Happy!!



Can't stay away~~

Macam mane nak menjauhkan diri??? Susah btol kot aku rasa, teras macam ade magnet je antara aku dengan dia. Member aku bagi nasihat supaya act like there's nothing happen but believe me, I'm the worst actress on this planet earth!!!!!

Aku takde la berharap ape-ape pun, aku cakap dengan member aku yang aku cuma nak tengok dia happy. That's it. Sebab aku tau sayang dia untuk orang lain tu tak mungkin boleh berubah. Tapi takpe, yang penting dia bahagia, smiling like always cause I'm contented just knowing that.

Sebab aku rasa sangat2 sakit hati everytime he's hurt. I want to be there, as someone who cares, just that.

 

Saturday, February 13, 2010

Out of my mind again and again~~

Nampaknya housemate2 ku berteka teki  mengenai siapakah lelaki yang aku maksudkan dalam beberapa post aku kebelakangan ni. Hehehe.....sorry la weh, bkn aku taknak bagi tau sape cume aku rasa belom sampai masanya aku bagi tau kot.

Lagipun, aku takde la nak mengharap pape pun, jadi biar la aku suka dia dari jauh je. Biarlah kalo dia takde clue pun yang aku suka kat dia, yang penting aku tau.... Dan aku tau dia ok, selagi dia depan mata aku, cukup la aku rasa bahagia. Walaupun aku takde la rasa nerves, dupdapdupdap cam nini, shaking ke pe ke barang sume tu la, tp aku suka dia, makin suka setiap hari. God, I'm crazy~~!!!!!!

Friday, February 12, 2010

Mode: Stupid~~

Salam....

Terasa nak tulis sesuatu tapi setiap kali pun bila pikir balik terus tak jadi. Haih, dah la benda ni aku boleh citer kat sorang manusia je. Orang lain tak boleh tau, kalo tak, aku tak tau la macam mana aku nak menghadapi orang lain. Kadang-kadang aku rasa membenci seseorang tu lagi mudah dan senang untuk aku hadapi dari menyukai seseorang.

Membenci orang ni lagi senang sebab kita tak payah peduli pun dengan manusia tersebut, ignore je, biar la dia, lantak la pe pun nak jadi. Tapi kalo dah suka ni, susah weh. Pe je yang jadi dengan dia ko jadi concern sangat, even benda kecik2. Siang malam pikir pasal dia, tambah pulak kalo pendam perasaan, memang seksa jiwa dan raga la. 

Argh!!! Damn it. I'm stuck....lalalala~~ Kawen cepat kan senang, tak payah dah pikir pasal lelaki-lelaki lain. Jadi camni, menyusahkan diri sendiri. Buat penat pikir je pun, bukannye dia tau. I'm out of my mind, what am I thinking??? I'm crazy...yup, definitely.... 

Dear God, please help me. If he's not the meant for me, please help me erase my feelings for him, help me forget him forever.

I'm tired with all of this. I want to stop right now, but I can't.  And yes, I'm in stupid mode right now. If you can only see me, I'm here, always here, in front of you.

Wednesday, February 10, 2010

I like you

Malam ni sepatutnya ade kelas Finance tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, Mr. Robin terpaksa mengkanselkan kelas tu. Rasa kecewa gila, bukan sebab aku ni pelajar berwawasan tapi sebab aku tak nak dia buat kelas tu esok. Esok ade Jangan Tegur Lagi akhir. Kena tengok la. Tambah plak petang tu dah memang kelas dia, kalau sambung lagi, mau dari kul 4 sampai 11 malam dia buat karang. Parah.


Confession.....

- I kinda like someone new

- Argh~~!!!!!! I can't, can't like him


So.....ignore my feeling, bercinta dengan klasmate certainly not a good idea, and I don't wanna repeat it again. Besides, it's like, not love so nothing to worry about. I'm fine. I'll get over him in less than 4 months coz we'll not gonna see each other after graduating. 

Duh.....I hate seeing him hurt even when the smile make a great job covering the pain inside him. Wish you got someone that appreciate you....~~~


Tuesday, February 9, 2010

guys will always be guys~

Just because I look at you, doesn't mean that I like you

Just because I message you, doesn't mean I like you

Just because I talk to you, doesn't mean that I like you

Just because I smile at you, doesn't mean that I like you

Just because I sit beside you, doesn't mean that I like you

Just because I ask you to do me a favor, doesn't mean I like you


Get it???????!!!!!!!!!!!!!


if only I admit that I like you, I really really like you, than I really mean it and I only said it to few people so please don't misunderstood me ok~~!!!! Some guys are just so full of themselves~