Pages

Saturday, October 31, 2009

psycho

ari ni dh abis 2 ppr utk final....cena aku pya performance??? ntah la...no komen~~ aku rsa serabut sgt mybe sbb sem ni teramatla penat, lpas satu, satu masalah dtg....penat kot nk lyn semua ni...

mak tepon td, dia tya mcm mna, aku kata ntah la...sbb ppr yg guna term2 bombastik ni ssh cket nk merapu...pastu mak kata xpe la, mlm ni study la utk next ppr...what the??? not tonite la mummy, penat kot~~ my brain need some pampering also la...lgpun ade 5 ari gap, so esok aku strt la, but not tonite ok....

td g mkn a&w yg bru bkak kat shah alam ni, aku rasa cm xde a&w len tp xtau la kalo ade kn...nway, dh la servis lembap giler, bak kata en. eLL.....'kalo sy letak kura2 pun dh smpai tau x, kalo letak siput pun dh smpai...', tu satu hal, satu lg kat a&w ade la sorang worker dia yg aku rsa seram je tgk...cm psycho killer....serius siot, ngan cap dia, dia pya glasses, mata dia yg suka usha org pelik, muka cm xde perasaan....seram aku...dh la dia antar curly fries aku td, pastu ckp...'nah awak...', awak??? skema giler. Sambil bg, smbil usha pelik...pastu dtg blk nk amik no kat meja aku tu, ckp plak...'terima kasih awak..., sy panggil awak je la sbb xtau nama, dh awak xbg tau....', dlm ati aku..."?????" tp aku jwb la..."nama sy mmg awak pun, btol la tu..."

awak????

anim ngan pemikiran positif dia cm besa la, tp aku rasa mmg abg tu pelik giler....wish xde la jmpa lg...kalo x, mau aku lari plak dr dia...mybe dia besa2 je kot tp aku yg pkir pelik2...pape pun suka ati aku la...~~~


Thursday, October 29, 2009

boyfren???? what the??

mak aku tya. boyfren aku xmrh ke aku g amik exam ngan laki len....what the???? Mak...tolongla, dia bkn boyfren la, org xpenah kata pun dia tu boyfren and satu lagi, kitorang dh jadi sejarah. Skrang nk tgk muka msg2 pun dh xboleh, mmg dh xde ape2, xde lngsung ok....

Dgr citer dr org len, dia bengang ngan aku yg teramat sgt...kenape? Aku pun xtau la, mybe sbb entry kat blog aku kot. Pelik aku, ignore je xleh ke? Slh ke aku nk luah pe aku rasa time tu? Lgipun aku mmg xmention nma sape2 pun. Jd sbg langkah plng baik, aku delete je la post aku yg tu.

Cm besa, dr dlu mmg aku kna amik all the steps needed, until now la kn. Org kata perbezaan antara pasangan tu perlu sbb kita kn saling melengkapi tp masalahnya kitorang ni berbeza sgt smpai xde persamaan langsung, prinsip aku ngan dia trlalu berbeza dan sbb tu, aku rasa baik kitorang ikot jln msg2.

Aku bnci dia ke x? Xde la benci sgt smpai menyampah giler, aku xde rasa pape pun, neutral....Kalo dia nk bengang ngan aku, terpulangla, aku dh penat sgt bergaduh, biar je la aku mengaku kalah. Ig this is my fault, I'm sorry....aku xtau la kitorang leh jd kwn lg atau x, tp for the moment, juz let it be...

You and me are two different people with different way of viewing life, none of us are right or wrong and now let time tells what should happen next...as for me...my life is back as it used to be~~~



me.him.us

did I fall in love??? hmmm...ntah la, never think about it pun lately pun ntah knape nk tulis pasal love plak arini....

what i noe is I like him, he makes me smile with every msg that I received, simple thing, simple words yet I can be extremely happy bout it....

But actually both of us afraid in this thing since that he just lost his faith in love, and as for me....I fall for the wrong person...bad memories for both of us...

Like he said, let time tell what we will end up as...he scared of couple, said that he only wanted to get married to the person that trully care bout him but as I say, both of us still have a long way to go, to know each other but for now....I'm happy with him....

What happened next is unpredictable......~~



Wednesday, October 28, 2009

dugaan

ari ni la aku rasa seksa gila sbb kaki aku ni dh..... Bru aku rasa sshnya kalo jd oku ni, ni bru ckit je aku kna. Orang kata dugaan time exam ni mmg mcm2. Nk dijadikan citer aritu aku beria sgt nk men futsal. Aku pun xtau apsal yg aku beria sgt nk main aritu. Mybe bnda dh nk jadi kn....

Pya la beria men, bru 5minit je sebenarnya pastu trus kiok....haha...mula2 xde la sakit sgt, pastu bru terasa. Gila sakit tol kaki aku ni, rasa cm nk potong je biar ilang sakit. Tp kalo potong len plak citernye kan, jd xjdi la plan aku yg tu.....hehe

Jdi esok aku ade ppr, exam plak kat B426...bgus la tu, kat tingkat 4....nasib la ade lif, kalo x, naya gak aku nk pnjat tangga tu. Skrang ni pe aku baca pun xmasuk, jd arapkn study ngan bdk2 ni je la. Result msti turun sem ni, aku arap2 jgnla seteruk sem 3 dlu tp pape pun aku redha je...org kata setiap kesakitan tu mnghapuskn dosa kecil, arap2nya cmtu la....

Papepun, idup kna diteruskn, aku xde la ssh hati sgt pun cuma risau pasal exam ni. Tp hopefully semua pun ok la....


Tuesday, October 27, 2009

orang....

mcm2 tol jd sem ni...kali ni jadi kat aku plak, poyo je main futsal, tgk2 smpai tergeliat la, skrang ni jln pun dh cm org cacat je aku rasa. Org nk main, aku pun nk main....last2 kn dh kna. Sakit gler kot, aku rasa nk g blk air tu  pun cm jauh sgt je, sabor je la bebanyak. Slh sndiri...padan muka aku.

cm besa la, bru lpas baca blog hana....citer pasal diri die. Die mmg lain dr org yg aku knal, senyap, aku sndiri kdg2 rasa dia cm serius je, xde la emo cuma dia kdg2 suka wat keje sndiri. Xmcm aku ni ha....lain gler. Tp cena pun aku rasa dia tu cm org lain je cuma dia kdg2 suka senyap, dh org cmtu, nk wat cena kn. Lain org lain la caranya....tp pape pun aku rasa dia ok je, dia je la yg slalu kuar ngan aku g sunway, g midnite...hehe....kitorang share bnda yg sma, iaitu msg2 suke enjoy xkira masa...org len de gak pkir det xde, proposal xsiap g, tp kitorang ni, rasa nk g, g je la.....peduli pe ngan bnda2 lain. Pas exam dh plan nk g sunway, karok puas2, g mkn subway...nxt sem lak nk beli gitar, pastu blajar men gitar...hahaha....best2...satu lg mybe hana ni jenis xsuka cerita pasal diri sndiri smpai dlu aku xtau pun adik beradik dia ade 7 org. Aku igt dia anak tunggal lg....rupa2nya, rmai gak adik beradik si hana boo ni. Ngan dia ni bkn ssh sgt pun, kalo dia senyap tu biar je, tp aku suka semak g blk dia, tya dia watpe. Dh besa ngan dia senang ckit, kalo senyap pun xde la pelik, biar je, dia xsuka org ckp byk2 sgt...haha...hana...hana....mcm2 tul kwn2 aku ni. Kata org xknal maka xcinta kn....jd knal le org dlu bru judge dia cena. Bak kata kitorang, hana tu baik cuma dia senyap cket compare ngan kitorang.

satu g mmber aku, nma dia aini...kitorang pnggil dia nini, senang cket nk sebut. Dia ni rumate aku dr sem 2 g, pastu kitorang duk umah sewa skali smpai la skrang. Dia ni plg rapat ngan aku dr yg lain, yg lain pun rapat gak tp yg ni lg rapat ler. Dia ni aku rasa baik sgt, dia slalu happy go lucky, kdg2 blur....kalo ngan dia msti aku nk gelak je. Slalu kalo aku sakit mmg dia yg jaga aku pun, dia la yg kna antar aku g klinik, smalam dia la jd tukang urut xbertauliah kaki aku yg sakit ni ha....time aku demam2 pun, dia gak yg jaga aku....pape mslh pun aku slalu citer kat dia even kdg2 dia sndiri xphm nk bg nasihat pe kat aku. Pape pun, thanks nini....ko mmg plg baik, syg ko..!!!! dia ade la usha mamat sorang ni, dan aku harap kalo mamat tu yg trbaik utk dia, moga2 dia bahagia la sbb sape2 yg dpt dia ni mmg bertuah sgt2 la.....

Aku plak....jenis yg nmpak serius kat luar, cm xde perasaan pun ade bila aku xsenyum tp hakikatnya mmg la lain sgt kot. Aku suka bwk moto laju2, aku suka masuk klas ngan muka serius, aku ni baran ckit, emo pun ade gak kdg2...n ego cket kalo bab blajar, k la bkn cket, byk... Tp aku suka bunga, aku suka bear, aku nk kawen cpat, ade anak sndiri rmai, ade family sndiri, aku menangis bila sedih, aku ketawa bila happy, aku mengamuk bila bengang. Dr ekspresi aku org tau pe aku rasa, sbb aku jenis xpndai sembunyi perasaan sndiri. Aku anak sulung tp aku rapat ngan mak aku. Sakit je msti tepon mak, nangis kat dia, serabut pun tepon mak, xde duit lg la tepon mak. Mmg anak mak la pendek kata, pelik kn....jd aku ni perempuan tipikal la, cma aku nmpak keras kat luar. Tp aku manja (aku xsuka guna perkataan ni, tp xde word lain yg leh describe) esp ngan mak aku, ngan ayah ak pun sme je. Aku igt lg aku demam seminggu kat matriks, xbaik2 jd mak aku pun dtg bwk aku blk. Blk je trus aku tdor kat mak aku, dia pegang2 kepala aku smpai aku tdor, bgn2 je trus baik....poyo gler aku rasa. Org kata sbnrnya aku rindu kat mak aku, tu yg xbaik2 demamnya...ye la kot. dh masuk u ni nasib la xjd cmtu dh, kalo x sian mak aku kna dtg jauh2. Ni pun bila dia tau kaki aku tergeliat, dh kelam kabut nk dtg sni tp aku xbg sbb jauh kot.....xde pape la mak, biasa la ni, ngade2 cket kaki ni.... 

Mak aku risau sbb aku kn anak sulung, nk lpas aku pun dia takut, aku phm tu. Aku pun xnk jauh2 ngan mak aku sbb nnt kalo jd pape aku ttp nk mak aku. Cm bdk2 kn....?? I guess I'll never grown up and  dun want to....



Sunday, October 25, 2009

anak mak....and proud of it!!!

mak kata...nk exam ni mmg kadang2 byk dugaan....btol tu mak, bkn kadang2 tp mmg selalu pun..Tp pesan mak, sabar la byk2, doa moga2 xde ape2 jadi....btol3...

Haih....mengeluh je keje aku ni ha, tp nk wat cena, tu je la yg leh wat pun. Bnda2 jd masalah ni bgus kalo citer kat mak, tenang cket ati ni... Mak ckp jgn pkir sgt masalah, biar la, yg penting tenangkan hati, byk bersabar, insyaAllah semuanya elok nnt....

Mak kata manusia ni ade mcm2 jenis org, kita kna pham org lain jgk. Mungkin pada kita setengah bnda tu btol tp lain org lain cara pkirnya. hmm.... Btol la tu, org tua2 ni lagi byk mkn garam dr kita, tau la selok belok dunia dr kita.. Tp mak garam tu kurangkan, nnt kna darah tinggi...hehe..~~

Satu lg mak pesan....

Mak: Byk dh ko study?? Mak xphm msg ko...sensor2 tu bnda alah apenya ni ?(Ani tu pnggilan mak aku utk aku, katanya xreti pnggil aku wanie)

Aku: Remote sensing tu bnda2 satelit mak, petani skrang dh maju, guna satelit dh semua.

Mak: Ooo...cmtu ke? Ko study la leklok, mak doa utk ko nnt. Mcm besa la, time ko exam nnt mak bca yasin, mntak dimudahkn ko jwb exam tu nnt.

Mak...mak....trgelak aku dgn mak aku ni, mcm2 btol... Terharu tul aku, mak aku mmg dr zman aku PMR g dia wat cmtu. Dlu2, aku tgh jwb exam kat dewan, mak aku duk kat surau sekolah aku tu, baca yasin smpai aku abis jwb paper. Terharu aku....jd aku slalu igtkn diri, aku berjaya pun berkat doa mak aku, jgn jd anak derhaka plak bila dh berjaya...

Bonda tersayang....luv u~~~

Pape pun, mmg mak la terbaik.... Syg mak!!!! 



bored~~

kebelakangan ni rajin plak aku mngadap blog aku neh, even xde org baca pun. Xkesah le jnji aku leh citer pe yg aku nk kat ruangan sendiri, cewaah....ruangan sendiri, skema siot ayat...hehe~~

sebenarnya aku ni org yg byk berfikir, sblom aku tdor pun aku pkir, nk mkn pun pkir, kalo duk sorang2 lg la byk bnda aku pkir...pkir pasal pe? pasal masa depan la.....aku ni dh 21 tahun kot, xlma g masuk new year, mksudnya umo pun dh brtambah lg setahun jd 22thn....arghh!!!!! Tua tu...

Jd aku de la plan idup yg aku wat sndiri, pe yg aku nk dlm idup ni.... First skali aku nk abiskn degree aku ni ngan First Class Honor, xnk grad cikai2 sbb aku nk mak ayah aku bangga dtg konvo aku nnt....ANC dh lepas, nk jd best student pun cm ssh je, First Class Honor pun ckup la....

Secondly, aku nk keje....ngan company ape? Aku pun xtau la sbb aku ni ade kontrak la plak ngan government, jd kalo diorang xlpas aku, mknanya keje ngan government je la..

Thirdly, aku nk beli kete sndiri...kete ape?? Kalo korang tgk blog aku, tau la kete pe mnjadi idaman hati....Honda Jazz kaler biru, siap spesifik kaler ape tu, jgn main2....kete tu kn kete famili jd mknanya aku ni nk le kawen pastu....hoho...

Next nk beli umah sndiri, umah tu xyah besar2 sgt pun xpe, jnji muat utk famili aku....pastu aku nk renovate ala2 moden pya gaya, bru lawa...nk tanam bunga byk2, de kolam ikan.... ade orkid byk2 sbb mak aku suka bnga tu....

Pastu nk tolong mak ayah aku sbb diorang tu dh ssh besarkn aku adik beradik, tiba la masa diorang nk rehat plak, wt pe yg diorang nk, xyah pkir anak2 dh. Nk beli pe, nk g holiday ktne, ckp je....no hal pya. Even aku tau semua tu xmngkin setimpal ngan pe yg diorang wat utk aku selama ni tp at least aku dpt gembirakn diorang, aku wat abis baik utk org yg paling aku syg...mak ngan ayah~~~

Pastu bru kawen....kawen ngan sape??? Hmmm....ngan sape yg dh ditakdirkan la, kna la trima sapa pun org tu kn...nk anak sbb aku suka sgt bdk2...ade anak sndiri, best2....hoho...



Friday, October 23, 2009

maju la sukan utk negara

hahaha.....pehal aku gelak plak ni...??? Aku gelak sbb gembira, td g men futsal...xpenah2 men, tetiba lak leh join bdk2 ni men futsal kat intec, even kitorang men cm 'pmpuan' bak kata supporters kitorang, tu sume xpenting sbb yg penting....enjoy!!!!!

yg lg best ialah, kitorang men ngan nani...nani ni sape??? Pendekkan citer, kitorang dlu ade sikit persengketaan la, tp sume tu dh dilupakan....xbaik gaduh lma2, bnda dh lpas, biar la..... Yg penting skrang kitorang nk mulakn cerite baru, ye la, next sem dh last sem kot...nk le ade kenangan yg best2 kn....


pape pun, thanks kepada nani yg sudi ajak kitorang, even aku rasa gegar satu klas tau kitorang men futsal sekali, siap satu team lg, tp peduli ape sbb kitorang nk enjoy....yg len tolak tepi je, arap2nya pasni semua akan kembali tenang la cm besa sbb aku pun dh xlrt nk gaduh, udah2 la tu ye....

best men futsal ni, even best kalo xde boys, segan la nk lari2 dpn diorang kn...all in all, mmg best la ari ni......~~!!!!!

obsession~~~

what happen today??? sebenarnya ade miracle trjadi, tp xpe la...xyah cita pnjang2, senang citer prob settle~~ prob pe??? argh..bnda lma, mls nk citer blk..=))

cena neh, duit dh xde...tinggal sen2 je, nk mkn cmne tu, td mkn tgh hari pun pinjam det nini,utang dia tu dh berlambak2 kot...haih~~~ sori ek nini, nxt sem aku bg settle sume k, thanks, syg ko!!!!

addiction aku ngan FT Island ni blom abis g, cena ni....ssh tol. Nk wat cena, diorang ni terlalu adorable, lagu pun genre2 aku, jiwang tp catchy.... men band, even diorang ni muda dr aku, peduli ape aku ngan umo, bkn nk wat laki pun, minat2 je.....


ha...xke cute gler bdk2 ni, aduss.....dh jd kipas susah mati FT Island la plak~~ Tp xpe la, demi Hong Ki ngan Jong Hun, aku xkesah. Tiap2 ari nengok MV After Love, sbb diorang extremely la comei dlm MV tu....utk aku la, org len xrasa cmtu pown, tp ape kesah, suke ati la....

so yg aku minat tu ialah vokalis group ni, ngan guitarist yg cm fighter dlm MV ni...muahaha...giler FT Island dh...

nini ckp ptt la ko minat, dh mmg taste ko cmtu, lagi kulit cerah, muka ala2 cina korea cket, aku pun xpasan sbnrnya tp bila pkir blk mmg cmtu pun....hehe....=P

video

Thursday, October 22, 2009

study la wanie...tolong la~~!!!!

pe plak aku nk tulis ari ni ntah.....pkir jap~~

aku rasa kebelakangan ni aku dh....

1) addicted ngan band2 korea, ni semua slh SARAH AIMI ngan JAJA, tp kn ja, FT Island tu comei sgt, suka2....


2) study dh makin teruk, pehal ntah....fail test, kalo xfail pun, mrkah ciput gler....pe nk jdi neh wanie!!!!!
3) emotionally unstable.....kdg2 rasa cm tenang, kdg2 sakit ati, sedih, happy, bengang..suma pun ada la~~
4) duit dh xde....mkn pun kna kira dlu, takut xde det nk byr plak nnt...sian gler...

Yg plg aku risau tu bab study la, aku xnk jatuh lg, ckup la skali je....seksa kot rasanya. Nk maintain pointer~~!!!! Xlama g dh nk abis blajar dh, rajin2kn la diri ko tu wanie oi!!!!!
Pointer nk tinggi, blajar xnk, pe ko pkir ko tu genius ke.....dlm klas sembang, wat ketupat, xpun dgr lagu, xpun tdor...pastu kutuk lecturer, cena nk berjaya....

kalo jatuh mmg padan la sgt muka aku...haih.....~~

Go go study~~!!!!! I love study......yes I do, I really, really do~~~~

Wednesday, October 21, 2009

After love

I thought you were my love
I thought you were my everything
I believed that you would be my last love

I laughed only for you
I lived only for you
I believed in your love and that it was happiness

It's all lies. All lies
Your love for me was all lies
You've hurt me so
You left me crying

You said you'll love only me, protect only me
Your love was all lies
You took away my heart and my love
and leaving me was love

Being loved by one person
Giving love to one person
I foolishly believed that person would be you

Just in case you came back, back to me
I can't love again
Even though you hurt me, and saddened me
I'm waiting only for you

Its all lies, All lies
Our separation was all a lie
Because you are my love, my all
I'm waiting only for you

Did I ever get over you? The truth is I don't know....

Pehal lak nk wat ayat2 sedey ni, ptt nya ari ni ari lovey dovey..hehe...

I'm fine, I'm happy.....=)
Sleepy la plak...~~

Tuesday, October 20, 2009

this is life....~~

new story dr housemate aku, sasa.....doktor suh dia pkir sama ada nk operate atau x...utk yg xtau citer, sasa atau nma kampungnya wan aishah wan abdullah ni merupakan ex housemate aku. Dia msuk sem5 ni kejap je, pastu dia accident ngan housemate aku sorang g, si nini... Si sasa ni yg teruk sbb tulang blakang dia retak, jd dia trpaksa berehat kat umah jd cuti la dr blajar jap....


ni la sasa.....be tough girl, you can do it~~


Tapi bila g x-ray baru2 ni, doktor kata tulang dia dh bend, ssh kalo x operate. Tp kalo operate dia kna cuti lagi satu sem, sbb tu dia xnk. tp kalo dia x operate plak, ade side effect len spt mungkin dia xleh mengandung nnt. Byg kan la cena, pmpuan mna yg xnk anak sendiri, kalo xleh mngandung msti r sedih.....

aku pun tumpang sedih tp yelah cm org kata, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Aku mmg respect ngan sasa ni sbb tabah hadapi semua dugaan ni, kalo jd kat aku, aku sndiri xleh byg mcm mna....


sasa & nini

Housemate aku yg sorang lg, si nini yg trselamat dr accident tu, dh rasa bersalah sgt2 bila dgr cmtu. Dia rasa dia la penyebab bnda tu jd kat sasa tp semua ni kan dugaan, dh mmg trtulis perjalanan idup dia cmtu, bkn slh sapa. Bkn sasa je yg kna kuat, nini pun sama...kna terima hakikat ni, idup kna diteruskan, pandang ke depan, bkn kebelakang....


miss our good old times together~~



I believe that one day we can laugh together again...^_^

Monday, October 19, 2009

my love

my love is my family ler.....a lilbit bout myself.....I'm the eldest in my family, I have 2 younger brothers and 2 younger sisters, org tua2 ckp, kmi ni silang bunga, maksudnya, berselang laki pmpuan..aku sulung, after that, boy, girl, boy and lastly girl....


My big boss....my mum...
full name: Natihah bt Ibrahim, born on August 8, 1964 in Pendang, Kedah, jd skrang ni dh 45 years. Panggil mak boleh, ma pun boleh...

Characteristics:
1) nagging (always) haha....bnda yg plg aku xtahan bila mak aku start berleter, perit telinga nk tahan tp dh nma pun pmpuan, mmg la cmtu kn....
2)careful with money, trmasuk la duit aku...kira mak aku ni jd aku pya personal accountant, jga aku pya cash flow of jpa pya det...
3)very2 caring....aku suka baring on her lap....best gler...i like it when she touch my head and we're start talking until all my siblings datang nk baring jgk...ish...sibok je~
4)sensitive...sometimes dia cpat trasa ngan my words, kdg2 dia rasa anak2 ni dh bsar, dh pndai idup sndiri dh xnk dgr ckp dia....my fault sbb xpndai jga ati org tua sndiri...sory mum~
5)very good cook coz all my skills in cooking is from her, mak yg byk ajar aku masak2 ni but bila western pya food, it's me yg kna ajar mak masak sbb dia xbesa..hihi....knowledge is to share rite...
6)very good perfect mother for me...love you mum, even mak suka berleter, xbg kuar ngan kwn2 lps maghrib(terasa cm bdk2 plak), xleh joli suka hati ngan duit sndiri, thank you for giving birth to me, I know you love me and I love you too.....sory I'm such a bad daughter~



next is my father....
full name: Mohammad Azam bin Abu Hanifah, born on Feb 10, 1962 in Teluk Anson, Perak, currently 47 years old...
Panggil pa, tp slalunya pnggil bapak....sound kasar rite? tp aku rasa org perak mmg pnggil ayah diorang cmtu ler sbb sepupu2 aku semua sma but pnggil pe xkesah, hormatnya ttp sma...

Characteristics:
1)selamber...ni mmg aku suka sbb dia xbyk berleter, best2....
2)xbyk ckp....ni yg mak aku kdg2 bengang sbb org ckp ngan dia, dia wat dek je....aku pown slalu kna...
3)pemurah cket ngan duit, jd senang nk mntak det poket...ngeh3...
4)malas tolong mak aku wat keje, jd satu lg sbb mak aku suka bising...sbb dia suka bca paper, tgk tv, tdor....well...besa la tu mak...
5)sgt2 menghormati opah aku a.k.a mak dia ler.....
6)ssh nk mrh tp kalo dh marah, aku takut giler sbb leh mati kitorang kna nnt....


Next..my brother after me...
full name: Muhammad Hafizuddin bin Mohammad Azam, born on Dec 26, 1989 in KL, currently studying in Kolej Teknologi Islam Melaka, dip. in electrical engineering

Description....trsangat la tinggi, dark...muka cm ayah aku....aku rasa dia ni bgusnya sbb pndai fikir pasal mak bpak, nmpak je cm cikai2 tp bila aku ckp ngan dia bru aku tau dia ni tau pkir baik buruk. Risau gak sbb takut nnt dia terikot kwn2, perangai trok2 tp dia peah ckp ngan aku, dia tau pe dia leh wat, xptt wat, dia xkn wat mak aku sedih...bgus tol adik aku neh....satu lg yg best, dlu dia keja, pastu bila kuar ngan aku je, sume bnda aku dia byr,,,waa,,,,best gler~

yg sebelah dia, yg pendek tu...adik aku no 3...2nd last
full name: Muhammad Helmi bin Mohammad Azam, born on Dec 25, 1994 in KKB selangor, skrang tingkatan 3, bru abis PMR...

dlu kecik2 dia ni ade jantung berlubang, skrang dh xde.dia ni mak aku slalu ckp len cket sbb nmpak mmberontak cket, tp xde la dia wat pape cuma dia suka nk gaduh. ngan adik aku yg bongsu tu pown nk gaduh, dia pya jelingan time marah tu, mmg leh wat org sakit ati, aku pown kdg2 rsa nk tampar je bila dia wat cmtu. Dia ni bijak tp mls, tu yg mak aku slalu bising tu...salah aku sbb dluy time dia kecik2, aku penah wat dia jatuh tingkap, kepala terhantuk kat simen, tu yg jd pelik cket kot....


Next is my lil sis, 3rd in order....
full name: Nur Liyana bt Mohammad Azam, born on Aug 29, 1993 in KKB gak, now tingkatan 4

dia ni plg slow dlm family aku, aku xtau kenapa tp dia ni ssh cket nk masuk bnda yg dia blajar, ajar 20 kali pun blom tentu dpt. Tp mak aku ckp skrang dh nmpak elok cket pelajaran dia, alhamdulillah...bgus la kalo cmtu kn. Satu lg, dia ni baik ngan adik bongsu aku, almaklumla, sma2 perempuan, tp bila cmtu, perangai plak cm bdk2 gak....aku pun xphm la bdk ni, dia pya perngai tu xmcm 16 thn lngsung, tp cm adik aku 10 tahun tu, igt nk main je~


Yg ni, adik bongsu aku...
full name: Nurul Nadiah bt Mohammad Azam, born on Aug 5, 1999 in Alor Star, Kedah, skrang drjah 4....

yg ni dlu aku xnk dh adik tp dtg plak dia tp xde la aku bnci pun...aku xsuka nma nadiah sbb ade bdk nma cmtu aku xsuka tp mak aku nk letak gak even pas aku mmbantah, jd trima je la. Dia ni cpat sket dlm blajar compare ngan kakakn abg2 dia yg lain, harap2 berterusan la cmtu,msuk Asma cm akak ek....hoho....slalunya kalo aku blk, dia la org first aku cri, peluk2 pastu cium2 dia smpai dia rimas,haha...sronok wat cmtu kat dia~

Pendek kata....this is my family, I love them all so much!!!

time...plz fly away faster

bru je pas baca blog hana....dia citer pasal ary, haih...love is certainly painful. Senang nk ckp kat org let past, past tp aku sndiri pun xsure have I let him go or not...

I fall for him when I was 18, too young I guess....he's a smart guy, sweet, I guess he have everything I love bout in a guy. Maybe I was too young to understand it. Now, I can't even look at him, scared that I cried myself out if I did...

I heard stories, he playing around with many girls, letting them put hope and wait for him but in the end, all the girls suffer. Just like me....I'm stupid, I know, I really think that I'm over him but somehow, when I look at things that remind me of him, the pain is still there, still bleeding...

I can't cry anymore, I think I get over it when I'm with other guy but actually I just lying to myself...it's over, time will heal, and I hope time fly fast and heal my pain faster....

Saturday, October 17, 2009

hari ni berlangsung la majlis jamuan raya yg kitorang rncangkan selama ni, even xrmai sgt yg dtg tp puas ati la sbb jdi gak majlisnye.....yg dtg, trima kasih byk2 sbb memeriahkan majlis.....

penat tp berbaloi ler bile leh gather rmai2 ngan mmber, mkn2, gelak2....suke2....

menu yg mndapat pujian, seperti besa la, rendang aku...hoho...kuah kacang special yg aku bwk dr umah, mmg best kuah kacang tu, dr dulu aku mkn rasa dia mmg xpenah berubah cket pun...

aku selaku ketua tukang masak, housemate2 aku sbg pembantu yg bertanggungjawab dlm aspek pemotongan bahan2, thanks all....dis is juz great, it all worth it~~

Friday, October 16, 2009

gas abis!!!!

sementara menunggu gas yg aku xsure kunjung tiba atau x, aku pun smbung la tulis blog neh....penat kot aku rasa, ngantuk plak tu.....btw, esok bdk2 umah aku wat open house, ajak klasmate kitorang mkn2, tong2 duit, jd xla beban sgt....

ye la kn, bdk2 laki senang la nk gather rmai2, leh g men futsal, tgk bola kat kedai mamak, kitorang yg pmpuan ni, wat masak2 la pun yg plg best nk wat sesama.....

menu utk esok: laksa, rendang tok, nasi impit, lontong, kuah kacang, puding.....ckup ler tu, tu pun dh penat giler nk msk kot......

jd cena ni skrang??? xde berita g pasal gas ni, ssh ler kalo nk smbung esok, byk bnda nk kna wat tu....de klas lak kul 9, haih.....xpe la, pa pe nnt citer len plak k....chow~~

Thursday, October 15, 2009

dinner planters'

mlm ni de dinner for dak2 part 6 yg nk abih blajor dh, kitorng pung la mkn2....even xbyar yuran pown...haha...pe kesah, selagi ceti xkejar, xbyr la....=P


dak2 klas yg sengal~~

kali ni better r cket, wat kat pool dataran tuanku fauziah, tu pown dr. sid kata cikai, hello.....ni la yg plg baik kitorang penah wat pun tau x, selama ni lagi la cikai kot...

tp xpelah, bkn senang nk arrange bnda2 ceni, compliments to our leader, rusydan....dia je yg asyik kna buli wat keje, presiden club pown dia, ketua klas pun dia, nasib ko la dan....thank a lot ek~~!!!!


kak ayu, prof low, aku & hana

for my housemate....kak ayu, congrats sbb xlma g dh nk abis blajar....for information, kak ayu ni dh cm kakak kitorang, suke berleter, bising je kat umah...hahaha...=P, tp pe pun dia mmg best, baik, kalo bkn sbb de senior cm dia, ssh gak kitorang nk study sbb sume bantai notes dia, siap amik assignment dia wat "reference" g....hehehe...tu la gunanya senior kn..hikhik....=)

seperti biasa...org len mkn2, kitorang yg awal2 g dh berebut makanan, g la posing tngkap2 gmbor.....


nini pehal ntah....

as220 next top student...ngeh3x

still bln raya g kn???

tayang gelang murah, akunye lak, gelang pinjam.....


btw, makanan dia xsedap....bdk2 ni bising katering xbgus....hehe..komen mmg pndai, besa la kn..=P

SeLaMat pAgI mALaYsIa!!!!

selamat pagi malaysia!!!!! hahaha.....hari ni cm smalam gak, aku bgn awal sbb de keje yg blom disiapkan.....nk jmpa supervisor ptg nnt, jd kna la wat keje cket kn....

satu lagi mission ialah antor compilation of lab exercises to mr. eLL, doa2 la dia xreject and patahkan cd tu dpn kitorang.....

still nk kna siapkan proposal, assgnment remote sensing, ipm pun xsiap g, project risk lagi...arrghhh~~!!!!!! lpas siap satu dtg lgi dua, ptt la xabih2 keje aku...haih....

nk mengeluh pown xguna sbb mmg salah sndiri, xpenah insaf nk wat keje awal2, biar xserabut....insaf2...next sem jnji xwat lg, tp mampukah aku???? dr sem 1 jnji bnda yg sma, tp xwat2 gak, ni dh nk abih blajor dh pown......anyway, good luck to me, may this day will be a better than yesterday....chiow~~

Wednesday, October 14, 2009

aku BENCI sem ni~~!!!!!

alkesahnya ari ni merupakan ari yg malang utk aku dan jgk bdk2 ni....dh la map terhegeh2 nk print, aku pya report trtinggal references, pastu soft copy plak x antar, beria la nk pujuk si eLL ni tp dia xnk trima....

bayangkn la, lewat sehari je, bkn kitorang sengaja pown, bg la peluang, ni utk final, aku xsnggup repeat paper remote sensing ni lagi, ckup la sekali je....nk tau pe kebendanya remote sensing ni???

bnda canggih, kna interpret image satellite, wth???? watpe la aku kna tafsir satelit image lak, xde kna mngena pun, dh la ssh nk mati kot subjek ni.....

i hate satellite!!!!!

dia bg assgnment bpak xsusah pun, giler la, dh nk final ni brtambah2 beban dlm pala hotak aku neh, i'm speechless.....

my life now...sigh~~

keje bertimbon2 yg xpenah abis, subjek semua langsung haram satu pown xmenarik, lcturer sem ni pun...hmmm....no komen, pham2 je la, jd konklusinya........AKU BENCI SEM NI~~!!!!!!

pApAdOm....

kul 5 td lagi dh bangun, igt nk study utk remote sensing, tp besa la, kalo dh bkak laptop ngan tenet yg 24 jam ni, mmg xhadap la keje lain.....

tetiba tringat lak nk baca blog2 member, giler update kot blog diorang, xde la cm aku neh....ntah la, aku ni tulis blog biler ade impak2 besar je tp skrang nk brubah la, xde r boring sgt asek men fb je...

smalam g tgk papadom ngan hana....sian lak kat dia, tgh tensen, sakit ati ngan supervisor dia, pastu dia ajak g midnite, ok gak tu sbb aku mmg suka tgk2 movie neh, lg pun kalo duk umah blom tentu aku wat keje pown....


citer ni ok la, aku dgr la gak mmber aku citer cm best giler je, jd aku pown g la nengok...aku jarang tgk citer melayu kat cinema, bkn x support tp kdg2 cm xworth it pun, maybe we are far behind others tp it's ok, not to offend anybody but filem kita xde la semua not worth it, de gak citer yg g smpai international film festivals, ok la tu...keep up the good work....

tgk citer neh, aku terasa la nk mkn nasi kandar, xde r fevret tp cm sedap ler plak....hehe....=P
satu lg, tetiba trigt kat parents aku, mak aku yg suka berleter, rasa cm dikongkong je idup aku neh tp sebenarnya sayang.....thanks mom and dad, u guys are the best, thanks to my mum coz always nagging at me, now my best fren sarah pun ckp that my mum 'speciality' tu dh turun kat aku...hakhak...nagging for the right thing, x slahkn....???